Menținerea unui mediu de lucru sigur include un program de calitate Protectia muncii PSI pentru prevenirea incendiilor la locul de muncă.

Iată 5 sfaturi pentru protectia muncii PSI și siguranța la incendiu la locul de muncă!

1. MINIMIZAȚI PERICOLELE DE INCENDIU LA LOCUL DE MUNCĂ

Cheia pentru siguranța la incendiu si protectia muncii PSI este să recunoașteți și să eliminați potențialele pericole de incendiu înainte ca acestea să devină o problemă. Când tu și echipa ta știi la ce să urmărești, echipa ta poate lucra împreună pentru a-ți menține locul de muncă în siguranță.

 • Raportați orice pericol electric pe care îl observați. Cablajul defect sau prost reprezintă un pericol major de incendiu. Dacă angajații văd orice fel de pericol electric la locul de muncă, este important să îl raportați imediat.
 • Nu supraîncărcați prizele și circuitele. Conectați numai aparatele și electronicele care sunt utilizate și asigurați-vă că utilizați prize care nu sunt supraîncărcate. Conectarea prea multor articole într-un circuit poate cauza supraîncărcarea circuitului, ceea ce reprezintă un pericol de incendiu.
 • Nu utilizați prize sau cabluri electrice deteriorate. Dacă observați o priză electrică sau un cablu deteriorat, este important să îl aruncați imediat. Cablurile uzate și firele expuse pot fi mortale.
 • Asigurați depozitarea corespunzătoare a materialelor inflamabile. Dacă compania dumneavoastră se ocupă de materiale inflamabile, este posibil să fie nevoie să fie depozitate într-un dulap pentru materiale inflamabile. Anumite substanțe chimice nu pot fi stocate unele lângă altele sau pot arde.
 • Țineți combustibilii departe de echipamentele electrice. Gunoiul adunat și reciclarea sunt pericole de incendiu combustibile. Păstrați gunoiul și orice alt combustibil, cum ar fi teancurile de hârtie, departe de echipamentele electrice care ar putea provoca un incendiu.

2. ACORDAȚI ATENȚIE ZONELOR PREDISPUSE LA INCENDIU

Multe locuri de muncă au zone care sunt mai predispuse la foc decât altele. Zonele obișnuite predispuse la incendiu includ:

 • Sala de pauză sau bucătăria, care include de obicei aparate precum un prăjitor de pâine, o cafea sau un cuptor cu microunde.
 • Camere mari de depozitare a energiei electrice, cum ar fi camera serverelor.
 • Laboratoare și alte zone desemnate care conțin materiale periculoase sau inflamabile.

Angajatii trebuie să aibă grijă suplimentară în aceste spații și să scoată din priză orice echipament sau aparate electrice atunci când nu sunt folosite.

Asigurați-vă depozitarea adecvată a materialelor inflamabile, deoarece acestea trebuie ținute departe de mediile cu căldură ridicată și nu trebuie depozitate lângă articole incompatibile.

3 PĂSTRAȚI IEȘIRILE LIBERE ȘI MARCAȚI IEȘIRILE DE URGENȚĂ

Ieșirile de urgență trebuie menținute libere în orice moment. De asemenea, este important să vă asigurați că planurile de ieșire de urgență sunt afișate și că semnele de ieșire de urgență sunt bine iluminate. Mențineți aceste elemente în consecință și rezolvați imediat orice probleme care subminează vizibilitatea.

4. ÎNTREȚINEȚI-VĂ CORESPUNZĂTOR SISTEMUL DE DETECTARE ȘI STINGERE A INCENDIILOR LA LOCUL DE MUNCĂ ȘI EXTINCTOARELE

situatii de urgenta Bucuresti

Cea mai bună apărare în protectia muncii PSI împotriva oricărui incendiu la locul de muncă este sistemul de detectare și stingere a incendiilor de la locul de muncă. Clădirea dumneavoastră ar trebui să aibă un program regulat de testare și întreținere, în funcție de tipul de sistem de stingere a incendiilor instalat.

În mod similar, stingătoarele portabile sunt, de asemenea, un echipament important pentru protectia muncii PSI. Asigurați-vă că numărul și tipul adecvat de stingătoare de incendiu sunt disponibile în funcție de pericolele prezente la locul de muncă. Pentru a avea succes cu utilizarea stingătoarelor de incendiu:

 • Efectuați inspecții lunare pentru a verifica că sunt încărcate și gata de utilizare
 • Asigurați-vă că acestea nu sunt blocate sau ascunse de vizibilitate
 • Oferiți instruire desemnată angajaților

Cu echipamentele disponibile și întreținute pentru protectia muncii PSI, locul de muncă va avea hardware-ul de care are nevoie pentru a merge împreună cu pregătirea necesară pentru a combate eficient un potențial incident.

Gasesti aici echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor!

5. EDUCAȚI ANGAJAȚII CU PRIVIRE LA PROTECTIA MUNCII PSI SI PROCEDURILE DVS. DE SIGURANȚĂ LA INCENDIU ȘI PLANUL DE EVACUARE

Fiecare loc de muncă ar trebui să aibă o procedură unică de siguranță la incendiu și un plan de evacuare. Este important să vă asigurați că angajații dvs. au acces la cursuri regulate pentru protectia muncii PSI, actualizate privind siguranța la incendiu, care sunt adaptate pericolelor de incendiu prezente la locul de muncă.PROTECTIA MUNCII PSI

Acordați-vă timp pentru a vă educa angajații cu privire la regulile de siguranță la incendiu și pentru a vă practica planul de evacuare la locul de muncă în conformitate cu ghidurile de protectia muncii PSI. Procedura dumneavoastră de siguranță la incendiu poate include:

 • Desemnați și atribuiți rolurile necesare pentru planul dvs. de evacuare a incendiilor la locul de muncă.
 • Programați exerciții recurente de evacuare a incendiilor, în funcție de industria dvs. și de cerințele locale de siguranță la incendiu.
 • Stabiliți o locație de check-in pentru angajați.

Implementarea acestor sfaturi privind siguranța la incendiu la locul de muncă prin educație, observare și inspecție poate ajuta la reducerea potențialului unui incident de incendiu.

Când vine vorba de siguranță, cea mai bună apărare împotriva incidentelor este să fii proactiv.

Ai nevoie de protectia muncii PSI pentru angajatii tai?

Apeleaza la specialisti acum!