Problema cu analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare si urmarirea unui plan HACCP este pusa in momentul in care afacerea ta este implicata in industria alimentara, iar siguranta si sanatatea consumatorilor este prioritara.

Echipa protectiamuncii-bucuresti ofera servicii de analizare a riscurilor in industria alimentara (plan HACCP).

Mai concret, evaluam toate posibilele pericole fizice, chimice, microbiologice (virusuri, bacterii, alergeni) ce ar putea contamina alimentele pe care le comercializati.

Cine suntem?

O echipa de specialisti ce ofera servicii in domeniul analizei riscurilor, dar si in alte domenii precum protectia muncii, protectia mediului, medicina muncii.

CONTACTEAZA-NE pentru a-ti oferi mai multe informatii, sau completeaza formularul atasat alaturi pentru a afla de siguranta alimentara cu ajutorul unui plan HACCP.

Ce trebuie sa stii despre analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare si un plan HACCP

  1. Este obligatoriu sa oferi consumatorilor siguranta unor produse la cele mai inalte standarde de calitate
  2. Analiza riscurilor presupune trei etape:
  • estimarea si identificarea posibilelor riscuri
  • gestionarea riscurilor – printr-un plan HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points – Analiza riscului şi determinarea punctelor critice de control)
  • prevenirea posibilelor contaminari viitoare, urmand un plan HACCP?

3. Un plan HACCP trebuie organizat si monitorizat de catre specialisti in domeniu, nu de catre oricare dintre angajati.

Ce este un plan HACCP?

Planul HACCP reprezinta un standard global pentru siguranta alimentara. Acesta este si un instrument de management care sa verifice eventualele contaminari in timpul procesului ce porneste de la fabricare si pana la comercializare.

Planul HACCP contine reglementari despre modalitatile de mentinere a alimentelor intr-un mediu igienic, dar si norme de prevenire a contaminarii.

Cele 7 principii de baza ale HACCP care te vor ajuta sa intelegi de ce ai nevoie de un asemenea plan sunt:

  1. Realizarea analizei pericolelor (riscurilor) potențiale.
  2. Determinarea punctelor critice pentru controlul unor pericole identificare (PCC-uri).
  3. Stabilirea limitelor critice pe care starea unui aliment nu le poate depasi
  4. Stabilirea unui sistem de monitorizare a punctelor critice in care alimentele pot fi contaminate
  5. Stabilirea acțiunilor corective prin care sa se ia masuri in cazul unei contaminari
  6. Elaborarea procedurilor de verificare (Stabilirea de metode, proceduri, teste specifice prin care să se verifice dacă sistemul HACCP funcționează eficient)
  7. Elaborarea documentației și păstrarea înregistrărilor pentru cel putin 2 ani (stabilirea procedurilor de documentare și stocare a informațiilor)

De ce ai nevoie de un plan HACCP?

Este obligatoriu sa implementezi un plan de analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare pentru a-ti castiga credibilitatea si a te mentine la standardele impuse de Uniunea Europeana.

Planul de asigurare a calitatii contine norme de igiena si protectie alimentara ce nu pot fi incalcate.

De asemenea, te va ajuta sa previ numeroase incidente si infestari microbiologice, chimice sau fizice ale alimentelor.

Multe companii afirma ca procedurile de analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare sunt mult prea complexe, le irosesc timpul si banii si sunt greu de implementat in realitate.

Motivul este faptul ca acest plan HACCP trebuie sa fie scurt, concis si usor de inteles pentru toata lumea.

Noi va oferim un plan HACCP simplu, cu informatiile esentiale si usor de implementat.

Completeaza formularul si haide sa discutam mai multe.

Iata si beneficiile unui astfel de plan:

  • Garantezi calitatea produselor tale
  • Castigi increderea clientilor tai
  • Reduci costurile de la testarea finala a produsului
  • Primesti mai putine reclamatii din partea clientilor
  • Produsele tale sunt de calitate, iar consumatorii acestora nu se imbolnavesc
  • Respecti normele de calitate alimentara impuse de U.E.
  • Primesti actuazilari despre analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare

Ce spune legea despre analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare?

„Operatorii cu activitate in domeniul alimentar trebuie sa puna in aplicare sa implementeze si sa mentina o procedura sau proceduri permanente bazate pe principiile HACCP” (HG. 924/2005)

Speram ca informatiile ti-au fost utile!

COMPLETEAZA ACUM formularul alaturat pentru a-ti intocmi un plan HACCP prin care iti vom face analiza riscurilor in domeniul sigurantei alimentare .