Scenariu de securitate la incendiu

Scenariul de securitate la incendiu este unul dintre instrumentele in baza carora pot fi supuse avizarii si autorizarii, diferitele constructii si amenajari.

Scenariul de securitate la incendiu se elaboreaza pentru constructiile, amenajarile si instalatiile stabilite prin HG nr. 1739/2006. Inginerii echipei Ohsas Experts sunt autorizati de catre organele competente pentru realizarea scenariului de securitate la incendiu.

Va propunem o varianta de realizare a scenariului de securitate la incendiu cu economie semnificativa de resurse financiare, materiale si de timp.

servicii incarcare stingatoare ilfov
servicii incarcare stingatoare ilfov

Scenariul de securitate la incendiu este obligatoriu conform HG 1739/2006, iar in continutul sau sunt cuprinse:

  • Caracteristicile constructiei si amenajarii
  • Riscul de incendiu
  • Nivelurile criteriilor de performanta privind securitatea la incendiu
  • Echiparea si dotarea cu mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor
  • Conditiile specifice pentru asigurarea interventiei in caz de incendiu
  • Masurile tehnico-organizatorice

Vedem scenariul de securitate la incendiu ca pe o importanta piesa de puzzle in construirea sigurantei la locul de munca. Va incurajam de aceea sa abordati realizarea acestuia, nu ca pe un document necesar pentru autorizare ci ca pe o piesa de baza.

Este esential ca in cazul unei situatii de urgenta sa fie cunoscute si bine planificate conditiile specifice pentru asigurarea interventiei. Cu cat este mai corect evaluat riscul de incendiu, cu atat puteti stii mai bine ce masuri trebuie luate.

De ce este util sa cunoastem la ce nivel de performanta a securitatii la incendiu se incadreaza o constructie?

Pentru ca in acest fel putem sa ne dam seama ce tip de dotari suplimentare trebuie facute. Un exemplu in acest sens este prevederea unor instalatii de presurizare si alte sisteme de control al fumului.

Caracteristicile constructiei si amenajarii insumeaza particularitatile referitoare la: tipul cladirii, aria construita, compartimentele de incendiu, numarul maxim de utilizatori, prezenta permanenta a persoanelor, capacitatea de evacuare a acestora si capacitatea de depozitare sau adapostire.

Toate acestea sunt resurse utile in desfasurarea actiunilor de prevenire sau interventie eficienta in situatiile de urgenta. In urma analizarii si constatarii situatiei existente se va stabili ce masuri trebuie luate, potrivit reglementarilor tehnice.

Dupa caz, vor fi prevazute masuri pentru imbunatatirea parametrilor si a nivelurilor de performanta pentru securitatea la incendiu.

Ohsas Experts isi desfasoara activitatea in domeniul prevenirii situatiilor de urgenta cu profesionalism, de mai bine de 7 ani. Am invatat din experienta ca o structura solida se construieste doar cu o baza solida. Investim de aceea toata seriozitatea care ne caracterizeaza in realizarea scenariului de securitate la incendiu, ca piesa de baza pentru o structura solida.

SOLICITA OFERTA

Scenariu securitate incendiu