Masuratori zgomot

Servicii Masuratori zgomot

Pentru ca ne-am dezvoltat o oferta completa de servicii de protectia muncii, va oferim acum si servicii masurare zgomot. Specialistii Ohsas Experts efectueaza masurarea zgomotului si a vibratiilor transmise omului, ca serviciu individual sau inclus in pachetul de complet pentru care optati.

Masurarea zgomotului si a vibratiilor la locul de munca se realizeaza in conformitate cu avizarea Ministerului Sanatatii. Acesta este considerat unul dintre riscurile cele mai des intalnite la locul de munca. Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti a constatat existenta a nu mai putin de 295.299 de muncitori expusi la zgomot. In Europa, una dintre cele mai frecvente boli profesionale este pierderea auzului, ca urmare a zgomotului. Aceasta reprezinta o treime din totalul bolilor profesionale, intalnite pe continent.

Pentru ca ne place sa ne desfasuram activitatea la standarde inalte de profesionalism, am adoptat principiul „Fii schimbarea pe care o doresti in lume!” Venim nu doar cu dotarile necesare pentru a efectua masuratori de zgomot, ci vrem sa gasim impreuna cu angajatorul cele mai utile solutii pentru reducerea zgomutului. Experienta ne-a aratat ca acest lucru are implicatii pozitive atat asupra starii de sanatate a lucratorilor, cat si in reducerea costurilor pe termen mediu si lung.

masurare zgomot
aparat masurare zgomot

Programul de management al zgomotului pe care il elaboram impreuna cu administratorul companiei pentru care lucram, include:

  • Organizarea muncii in asa fel incat sa se reduca nivelul de zgomot
  • Stabilirea masurilor de intretinere a echipamentelor de lucru, a locului de munca si a sistemelor de la locul de munca
  • Limitarea duratei si a intensitatii de expunere
  • Controlul medical periodic al persoanelor expuse
  • Utilizarea mijloacelor individuale de protectie auditive

Folosim echipamente pentru masuratori care sunt conforme cu standardele internationale si cu cerintele minime pentru securitatea si sanatate la locul de munca, descrise in HG 1876/2005. Conform acestei hotarari, angajatorul trebuie sa acorde atentie urmatoarelor elemente, la evaluarea riscurilor:

  • Nivelul, tipul si durata expunerii, inclusiv orice expunere la vibratii intermitente sau la socuri repetate
  • Valorile limita ale expunerii si valorile de expunere de la care se declanseaza actiunea
  • Orice efecte asupra sanatatii si securitatii lucratorilor, expusi la riscuri deosebite
  • Orice efecte indirecte asupra sanatatii lucratorilor care rezulta din interactiunile dintre vibratiile mecanice si locul de munca sau alte echipamente de lucru
  • Informatiile furnizate de producatorii echipamentelor de munca, conform legislatiei in vigoare
  • Existenta echipamentelor similare, proiectate astfel incat sa reduca nivelurile de expunere la vibratiile mecanice
  • Prelungirea expunerii la vibratii transmise intregului corp, in afara programului de munca normal, sub responsabilitatea angajatorului

Reducerea riscurilor de expunere la zgomot si la vibratii se realizeaza in temeiul principiilor generale de prevenire, prevazute in legislatia nationala care transpune Directiva 89/391/CEE.

Demarati procedura de efectuare a masuratorilor de zgomot si a vibratiilor transmise omului la locul de munca impreuna cu Ohsas Experts si asigurati-va ca ati redus riscul de expunere.

Tot ce trebuie să știți despre poluarea fonică

Cum să se limiteze propagarea zgomotului 

Problema poluării fonice a devenit până acum o antologie publică bine documentată.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat că 40% din populația Europei este expusă la niveluri de zgomot mai mari de 55dB. Mai mult, poluarea sonoră este clasată ca a doua ca poluare a aerului, ceea ce afectează sănătatea și bunăstarea noastră, inclusiv diabetul zaharat, tinitus și riscul bolilor cardiace.

Zgomote și boli

Numeroase studii epidemiologice au legat și zgomotul de rezultatele negative ale sănătății. Acestea includ diabetul, depresia, complicațiile la naștere și tulburările cognitive la copii.

În fapte, în afară de deteriorarea auzului, expunerea la zgomote excesive și constante poate provoca alte probleme de sănătate, inclusiv:

  • Durere de cap
  • Somnolență și boli de inimă
  • Stres
  • Tensiunea arterială crescută
  • Oboseală
  • Iritabilitate
  • Tulburări digestive
  • Creșterea sensibilității la răceli și alte infecții minore

Zgomotul în Europa: limite și toleranță umană

După cum știm, intensitatea zgomotului este măsurată în decibeli. Sensibilitatea la zgomot diferă de la un individ la altul, însă experții consideră că se produce o deteriorare a auzului atunci când nivelurile de zgomot sunt mai mari de 85 de decibeli, ceea ce se referă la intensitatea traficului greu.

poluare fonica
poluare fonica

În fiecare an, 7 milioane de persoane din Europa mor din cauza bolilor de inimă, ceea ce ar duce la expunerea la zgomot la aproximativ 210 000 de decese. În Romania, boala de inima ucide multe persoane anual, astfel încât decesele legate de zgomot ar putea fi în jur de 300.

2% dintre europeni suferă un somn sever îngrijorat din cauza poluării fonice. Cercetatorii calculeaza ca expunerea cronica la zgomot puternic din trafic provoaca trei la suta din toate cazurile de tinitus, in care pacientii au auzit zgomot constant. Durata expunerii este importantă. În fapte, nu se recomandă să ascultați zgomote de 109 decibeli pentru mai mult de două minute pe rând.

SOLICITA OFERTA

Masuratori zgomot