71.90 lei + TVA

Kit pentru trusa medicala:

Mănuși sterile (2 perechi); Pensetă sterilă (1); Alcool iodat 1% 125 ml (1); Vată hidrofilă (1); Soluție salină (clorură de sodiu 0,9%) 250 ml (1); Foarfece (1); Comprese sterile tifon 10 x 10 cm (3); Garou (1); Comprese sterile tifon 18 x 40 cm (1); Gheață instant (1); Plasturi diferite dimensiuni (1 cutie); Bandaj rolă (1); Plasturi rolă, lățime 2,5 cm (1); Instrucțiuni acordare prim ajutor; Pungi pentru deșeuri medicale (1)


 Kit pentru trusa medicala

Trusa medicala

Conform HG 857 din 24 August 2011, trusa medicala de prim ajutor reprezinta o obligativitate pentru oricare punct de lucru al fiecarei persoane juridice care desfasoara activitati de productie si comerciale pe teritoriul Romaniei. Mai mult decat atat, abaterea se constitue in contraventie pasibila de amenzi variind intre 5.000 si 10.000 de lei.

Avantajele obtinerii si detinerii unei truse medicale

Prezenta trusei medicale de prim ajutor este necesara in incinta oricarui punct de lucru ce reuneste chiar si cel mai mic colectiv angajat, fiindca riscul accidentogen este omniprezent, indiferent de domeniul de activitate desfasurat.

Din punct de vedere legal, precum si din perspectiva Sanatatii si Securitatii in Munca detinerea unei truse medicale este o dovada de seriozitate si de respect fata de personalul angajat. Acest aspect reprezinta obligativitatea fiecarui agent economic a carui activitate se desfasoara pe teritoriul tarii noastre.

Din punct de vedere al utilitatii, trusa medicala preintampina neprevazutul, oferind suport, in cazul producerii unui accident la locul de munca, personalului desemnat sa acorde primul ajutor, reducand totodata, riscul agravarii starii de sanatate a pesoanei/-lor accidentate.

Din punct de vedere financiar, dotarea unei unitati sau a unui punct de lucru cu o trusa sanitara de prim ajutor, reprezinta o investitie avantajoasa intrucat aceasta area o perioada de valabilitate  cuprinsa intre 24 si 48 de luni.

Trusa medicala are o vasta componenta care reprezinta strictul necesar pentru acordarea primului ajutor in cazul producerii unui accident individual sau colectiv de munca. In masura ca dotarile trusei sa sa fie suficiente pentru a acoperi necesarul de utilizare, legiuitorul a hotarat o normare a numarului de truse obligatorii in functie de numarul de indivizi care alcatuiesc colectivul unitatii in speta. Astfel, in functie de domeniul de activitate, varsta si program de lucru, numarul de truse variaza. De exemplu, pentru o unitate de invatamant, legislatia impune 1 trusa sanitara la 100 de elevi, dar de obicei, norma generala este de 1 trusa medicala la fiecare 25 de angajati.

Kitul pentru trusa medicala

Pentru a preveni degradarea materialelor igienico-sanitare  si a substantelor dezinfectante din componenta trusei medicale, s-a convenit alcatuirea unui pachet de inlocuire a celor sus-amintite denumit Kit pentru trusa medicala.

Kitul pentru trusa sanitara este varianta optima de prelungire a valabilitatii  trusei, intrucat la ilocuirea sa, acesta confera o prelungire a valabilitatii trusei cu inca 24 de luni.

Continutul kitului pentru trusa sanitara:

          Manusi sterile – 2 perechi
          Penseta sterila – 1 buc
          Alcool iodat 1% – 1 flacon x 125 ml
          Vata hidrofila – 1 pachet
          Solutie salina (Clorura de sodiu 0.09%) – 1 flacon x 250 ml
          Foarfece – 1 buc
          Comprese sterile tifon 10 x 10 cm – 3 buc
          Compresa sterila tifon 18 x 40 cm – 1 buc
          Manusi de examinare – 4 perechi
          Garou – 1 buc
          Gheata instant – 1 pachet
          Plasturi de diferite dimensiuni – 1 cutie
          Bandaj – 1 rola
          Plasturi cu latimea de 2.5 cm – 1 rola
          Punga din material plastic pentru deseurile medicale – 1 buc
          Set de instructiuni de acordare a primului ajutor  – 1 buc.

Toate elementele din componenta kitului sunt omologate si respecta intocmai prevederile Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 427 din 14 iunie 2002 precum si prevederile Hotararii de Guvern nr. 911/2005.

Pentru informatii si precizari suplimentare, va rugam sa formati numarul de telefon prezentat pe site-ul companiei noastre pentru a primi, imediat, informatiile necesare!