Echipamente PSI

Echipamente PSI esentiale, de care ar trebui sa tii cont

Chiar daca nu fiecare incendiu produce daune semnificative, normele de protectie si prevenire a incendiilor trebuie respectate.

Ce inseamna echipamente PSI?

Echipamente PSI (Prevenire si Stingere Incendii) face referire la totalitatea sistemelor si echipamentelor care au ca scop diminuarea pagubelor unui incendiu si apararea in fata acestuia.

Daunele materiale, accidentarile, sau chiar moartea angajatilor sunt riscuri serioase asociate cu impactul devastator al unui incendiu.

Pe langa pregatirea angajatiilor pentru situatii de urgenta, fiecare loc de munca ar trebui sa includa inspectii regulate si mentenanta catorva elemente esentiale pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

Echipamente PSI:

  1. Stingatoare

echipamente PSI Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta impune agentilor economici sa ofere stingatoare functionale portabile pentru a fi utilizate de angajati.

Stingatoarele trebuie inspectate si verificate anual. Acest lucru include asigurarea ca acestea nu sunt blocate si ca presiunea este la nivelul obisnuit.

Un distribuitor se va asigura ca ai extinctoare potrivite pentru nivelul de risc la incendiu al companiei tale.

  1. Instruire pentru utilizarea extinctoarelor

In timp ce locatia extinctoarelor si functionarea lor sunt esentiale in stingerea unui incendiu, angajatii trebuie sa fie instruiti in utilizarea lor, ca si in utilizarea tuturor tipurilor de echipamente PSI.

Oferindu-le angajatilor ocazia de a invata despre utilizarea stingatoarelor si lasandu-i sa experimenteze, vor lua pozitie in cazul unui incendiu.

  1. Semne de iesire din cladire si lumini de urgenta

Lampa EXIT Led 6 x 0,1 WCu semne EXIT iluminate, companiile ofera atat angajatilor cat si clientilor un sentiment de siguranta.

Semnele care indica iesirea trebuie plasate pe toate caile de acces precum holuri, scari, receptii, camere.

Creeaza si un plan de evacuare conform semnalelor care indica iesirea, care sa fie cunoscut de catre toti angajatii si care sa fie urmat in caz de incendiu.

  1. Sisteme de alarma

Cercetarile arata ca focul se poate inteti si dubla odata la 30 de secunde.

Asadar, apasarea unei alarme sau pornirea automata a acesteia poate face diferenta intre viata si moarte.

Atunci cand sistemele de alarma detecteaza fum, gaze, caldura sau foc, trebuie sa fie setate pentru a trimite automat o instiintare catre sectia de pompieri sau politie.

Aceste sisteme declanseaza semnale care sa le indice persoanelor din incapere un potential incendiu.

Sisteme de alarma din cadrul echipamentelor PSI sunt dispozitive electrice complexe, care trebuie inspectate la fiecare 6 luni, de catre personal autorizat.

Multe locuri de munca, in special fabricile sau depozitele, sunt spatii cu poluare fonica intensa, iar angajatii trebuie sa deosebeasca alarma de incendiu de zgomotele obisnuite.

  1. Sisteme de stropire cu apa (sprinklere)

Sistemele automate de stropire cu apa sunt echipamente PSI ce pot fi esentiale in salvarea de vieti in timpul unui incendiu.

Sprinklerele protejeaza cladirile reducand raspandirea flacarilor si limiteaza pagubele.

Este recomandat ca sisteme de stropire cu apa sa fie intretinute si verificate constant de catre un inginer in domeniu.

A salva o viata este mai important decat a salva bunuri materiale din incendiu.

Alege intelept, alege OHSAS-Experts.
  1. De la protectie la preventie

In plus pe langa pregatirea angajatilor pentru incendiu, este, deasemenea, important ca angajatii tai sa stie cum sa previna incendiile.

Incurajeaza-ti angajatii sa citeasca instructiunile in legatura cu substantele chimice inflamabile care ar putea provoca un incendiu.

Educa-ti angajatii sa puna materialele textile uleioase in containere inchise si sa curete aparatele care emit caldura constant.

Aceste echipmente PSI iti pot salva afacerea.

echipamente PSIChiar daca nu fiecare incendiu poate fi prevenit, daca ai echipamente PSI adecvate, diminuezi atat pagubele cat si riscul de accidentare al angajatilor.

Combinand echipamente PSI adecvate cu servicii de protectie impotriva incendiilor profesionale si pregatire a angajatilor in caz de incendiu, probabilitatea ca un incendiu sa fie devastator scade drastic.

Daca esti constient de riscul de incendiu la locul de munca la care sunt expusi angajatii tai, trebuie sa sti ca ai obligatia, conform legii, sa implementezi si sa folosesti echipamente PSI, care sa ofere siguranta la locul de munca.

Pentru detalii, echipa OHSAS-Experts va sta la dispozitieCall Now Button
Cart
  • No products in the cart.