Un stingător cu pulbere uscată (sau pulbere) este multifuncțional și poate fi folosit la incendiile de clasă A, B și C.

Din acest motiv pentru sunt cunoscute și sub denumirea de stingătoare de incendiu ABC.

Amplasat în mod ideal în curțile garajelor, încăperile de cazane comerciale și atelierele mari, un stingător cu pulbere este o piesă versatilă de echipament de siguranță la incendiu.

În acest ghid util, descriem utilizarea adecvată a stingătoarelor cu pulbere, acoperind atât tipurile de incendiu pentru care nu este utilizat un stingător cu pulbere uscată, cât și tipurile de incendiu pentru care este potrivit.

În plus, vom examina modul în care funcționează un stingător cu pulbere și împrejurimile care ar beneficia de a avea unul.

La ce se foloseste un stingator cu pulbere?

O opțiune versatilă, utilizarea stingătoarelor cu pulbere este potrivită pentru incendiile din clasa A (solide inflamabile), B (lichide inflamabile) și C (gaze inflamabile).

Ele pot fi folosite și la incendii electrice care implică echipamente electrice sub 1000v, fără a provoca riscul de electrocutare.

Cu toate acestea, acolo unde există acest tip de risc de incendiu, vă recomandăm să aveți la îndemână și stingătoare cu CO2.

Cum funcționează un stingător cu pulbere?

Agentul dintr-un stingător cu pulbere formează o „pătură” groasă peste foc, privându-l de oxigen și stingându-l.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, deoarece un stingător cu pulbere uscată nu răcește focul, există un mic risc de reaprindere.

Ce locații sunt potrivite pentru utilizarea stingătoarelor cu pulbere

Spațiile care trebuie să aibă un stingător cu pulbere includ ateliere, curți de garaj și șantiere.

Deoarece un stingător cu pulbere este potrivit pentru incendii care implică lichide și gaze inflamabile, ele sunt, de asemenea, recomandate pentru toate vehiculele, inclusiv cisternele de combustibil.

Cu toate acestea, un stingător cu pulbere nu este potrivit pentru spații închise, deoarece pulberea uscată poate întuneca vederea și poate fi ușor inhalată, iar reziduurile lăsate în urmă pot fi dificil de curățat.

Ai nevoie de stingatoare pulbere?

Alege din oferta noastră!