Tineti evenimentele neplacute si consecintele lor, grave si foarte grave, la mare distanta prin incheierea unui contract cu RSGE!

incheiere contract cu echipa RSG
incheiere contract cu echipa RSGE

”Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda”.

Asa suna celebrul articol 37 al Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, articol care ii cam tine pe angajatori conectati si ii face sa fie catusi de putin precauti. Cu inchisoarea nu se glumeste, nu-i asa?

Ei, un necaz nu vine niciodata singur, asa incat un accident de munca, iar incendiile nu fac o exceptie de la regula, aduce un intreg arsenal de urmari care pot zdruncina compania dumneavoastra din temelii.

In astfel de situatii, orice ati face, minus cu minus nu va da plus, deoarece vorbim despre consecinte precum:
suferinte fizice si psihice pe care nimeni nu le poate cuantifica in mod echitabil,
atat victimele, cat si familiile acestora sufera pierderi materiale considerabile,
nici pierderile de natura economica ale angajatorilor nu sunt de neglijat, intrucat acesta raspunde patrimonial, in fata legii, pentru toate prejudiciile, in masura in care acestea nu cad sub incidenta asigurarilor sociale de stat,
costurile angajatorilor sunt, asadar, foarte mari: de la plata amenzii la plata concediului medical, de la daune aduse unitatii, echipamentelor, materialelor sau produselor la cote de asigurare marite si cheltuieli de judecata,
creste implicit numarul zilelor de concediu medical, ceea ce presupune inlocuirea rapida a muncitorilor si formarea personalului nou sau instruirea unor angajati mai vechi, si deci supraincarcarea acestora, cu noi sarcini,
intreruperi ale procesului de productie,
in cazul in care reprezentantii companiei scapa ca prin urechile acului de cercetarea penala, se administreaza oricum amenzi usturatoare.

Nu este, insa, necesar sa se ajunga aici! Echipa noastra se ocupa de intocmirea documentatiei necesara pentru Securitate si Sanatate in Munca si Aparare Impotriva Incendiilor.

Tineti evenimentele neplacute la distanta!