Sa discutam despre încălțăminte SSM.

Care sunt normele care trebuie respectate pentru a-ti proteja angajații?

Echiparea angajaților cu încălțăminte SSM corespunzătoare poate reduce accidentările.

A-ti proteja angajații cu încălțăminte de calitate maximizează productivitatea acestora, reduce orele de munca și creste încrederea angajaților.

Pentru a tine cont de normele SSM este necesar sa oferi muncitorilor încălțăminte de calitate care sa ii protejeze de accidente.

De ce este încălțăminte SSM un domeniu de care sa ti cont?

1.Nerespectarea reglementărilor impuse de ITM conduce la amenzi, sancționări și atenționări din partea instituțiilor statului

2.Conform celor mai recente date colectate de către U.S Bureau of Labor Statistics, forța de munca a suferit aproximativ 100,000 de accidentări la locul de munca in 2016 care a încetinit procesul muncii cu aproximativ 10 zile.

3.Daca adaugi și costul amenzilor pentru lipsa de încălțăminte SSM specifica, plus pierderile de productivitate cauzate de accidentările angajaților, fără a mai menționa potențiala despăgubire a angajaților, nerespectarea reglementărilor in ce privește încălțăminte SSM de protecție poate deveni foarte costisitor pentru companie.

Iar sfatul nostru este, ACHIZIȚIONAȚI ÎNCĂLȚĂMINTE SSM de calitate și scăpați de orice stres.

Dar care sunt standardele ce trebuie urmate?

Legea spune așa: “Angajatorul trebuie sa se asigure ca fiecare angajat care este supus unui risc trebuie sa poarte încălțăminte SSM corespunzătoare.

Atunci când lucrează într-un mediu in care exista posibilitatea de accidentare a picioarelor datorata căderii sau rostogolirii unor obiecte.

Accidentarile mai pot fi datorate obiectelor care ies din sol, iar dacă încălțămintea SSM l-ar proteja pe angajat de un posibil hazard electric sau o electrocutare, angajatorul este obligat sa se ocupe de achiziționarea acestora.

Noi va recomandam incaltaminte SSM  specifica pentru fiecare din urmatoarele situatii

  • materiale corozive sau otrăvitoare
  • hazard electric
  • electricitate statica care poate provoca o explozie
  • obiecte mari care pot cădea pe picior
  • obiecte ascuțite care pot perfora piciorul
  • obiecte de metal care se pot topi și stropi picioarele
  • suprafețe fierbinți sau alunecoase

Va recomandam, de asemenea, consultarea unor specialiști care sa va indice ce încălțăminte SSM aveți nevoie și care sunt riscurile

Cum alegi încălțăminte SSM adecvată jobului?

Fiecare domeniu necesita încălțăminte de siguranța concepută pentru a întâmpina pericole specifice fiecărei industrii.

De exemplu, încălțămintea pentru protecția degetelor sunt necesare pentru locurile de munca in domeniul construcțiilor.

Aici, pericolul ca obiecte mari sa cada pe picioarele muncitorilor este o îngrijorare zilnică.

Încălțămintea cu protecție la caldura este necesară pentru protejarea in cazul unor suprafețe fierbinți in industrii care utilizează metale fierbinți.

Este important sa înțelegi pericolele specifice pe care la care angajații tai sunt expuși in doamniul in care activezi și sa le oferi încălțămintea potrivită.

Din fericire,  producatori de incaltaminte si distribuitorii pot indruma muncitorii sa isi achizitioneze perechea potrivita de incaltaminte specifica locului de munca.

Cu cat mai periculoasa este pozitia pe care angajatul o are, cu atat este mai importanta sa fie aleasa o pereche potrivita  care sa fie create pentru a intampina un grad inalt de pericol.

Ia in considerare faptul ca pompierii isi aleg echipamentele dinproduse create special pentru ei.

Prin comparartie, echipamentul creat pentru a intampina un posibil pericol electric sunt  concepute specific pentru a intampina  locurile de munca unde exista un risc de a calc ape fire electrificate.

Alte recomandari

-verifica incaltamintea frecvent ca sa observe daca ar trebui inlocuita sau cel putin spalata

-de fiecare data cand un obiect cade pe picioarele angajatilor, ghetelee se pot deteriora. Asadar considera inlocuirea lor daca este cazul.

-verifica daca in ghete sunt infipte metale periculoase, cuie, etc.

Angajatorii trebuie sa isi indrume angajatii pentru a-si gasi si a purta incaltaminte potrivita care sa corespunda standardelor impuse de autoritati.

Businessurile au diverse metode care pot ajuta angajatii sa evite loviturile grave ale picioarelor.

Iar aceste metode nu tin numai de obligatiile legale ale angajatorului ci si de protejarea vietii si integitatii oamenilor.

incaltaminte SSM

Astfel le este respectat dreptul la munca si sunt mentinute spatii de lucru sigure.

Cu atat de multe probleme in viata de zi cu zi, siguranta trebuie pusa pe primul loc.

Costul unei perechi de incaltaminte SSM este mic pe langa costul unei lovituri care oate pune angajatul in situatia de a lipsi de la locul de munca pentru cateva saptamani.

Echipa noastra va sta la dispozitie pentru orice intrebari, iar daca aveti nevoie de noi, suntem oricand prezenti.

Click AICI pentru a ne contacta.

Si nu uitati, pastrati-va angajatii in siguranta.