Dispozitivele pentru prevenirea incendiilor
- 17 decembrie 2022
- Posted by: Florea Emilioi
- Categorie: Aparare impotriva incendiilor
Prevenirea incendiilor se face datorită dispozitivelor care inițiază un semnal de alarmă în caz de incendiu.
Acestea sunt cele care alcătuiesc sistemul de prevenire al incendiilor.
Această categorie de piese include:
-dispozitive de activare manuală a alarmei de incendiu;
-detectoare și dispozitive de supraveghere, toate utilizate pentru prevenirea incendiilor.
Dispozitivele de activare manuală pentru prevenirea incendiilor
Dispozitivul de activare manuală a alarmei de incendiu este doar un comutator care, atunci când este apăsat de un ocupant al clădirii, activează sistemul de alarmă.
Sunt numite și stații de tragere și trebuie amplasate astfel încât oamenii să le poată descoperi cu ușurință pentru prevenirea incendiilor.
Acestea sunt adesea situate de-a lungul căilor pe care oamenii le-ar putea urma pentru a părăsi clădirea.
Detectoarele de incendii
Există multe tipuri diferite de detectoare de incendii. Există nenumărate alte soiuri specifice în cadrul fiecărui grup. Cele trei clasificări principale sunt:
- Detectoarele de flacără. Scopul principal al detectoarelor de flacără este acela de a declanșa dispozitivele de suprimare a incendiilor.
- Detectoarele de căldură. Cel mai fundamental tip de detector este un detector de căldură.
Ele vin într-o varietate de forme. Punctul și linia sunt cele două diviziuni principale de acest fel.
Detectoarele de puncte sunt dispozitive solitare plasate individual în spațiul închis.
Detectoarele de linie oferă un detector continuu pe întreaga regiune de acoperire pentru prevenirea incendiilor.
Detectoarele spot sunt utilizate mai frecvent, în timp ce detectoarele de tip linie sunt folosite doar în circumstanțe specifice.
Cele mai populare trei tipuri de detectoare de căldură de tip spot sunt temperatura fixă, rata de creștere sau o combinație.
După cum sugerează și numele, temperaturile fixe funcționează la o anumită temperatură.
Detectoarele de viteză de creștere se pornesc pe baza ratei de creștere a temperaturii, mai degrabă decât pe un punct predeterminat.
Detectoarele funcționează bine atunci când sunt plasate în locații care ar putea deveni calde în circumstanțe normale, cum ar fi depozitele neîncălzite.
Căldura care este adunată de acoperiș pe parcursul zilei poate face ca detectoarele instalate la nivelul tavanului să se încălzească destul de mult.
- Detectoarele de fum. Sunt disponibile numeroase tipuri de detectoare de fum. Difuzarea luminii în interiorul camerei este baza pentru funcționarea detectorului fotoelectric de fum.
Lumina este emisă în toată camera și va fi dispersată dacă intră în contact cu fumul.
O fotocelulă preia această lumină pe măsură ce este reflectată de fumul din interiorul camerei.
Detectoarele de fum pot fi achiziționate împreună cu un detector de căldură.
Zonele cu spații mari deschise sunt cele în care acești detectori sunt utilizați cel mai frecvent pentru prevenirea incendiilor .
Tuburile detectoarelor sunt poziționate în toată zona protejată ca parte a unui sistem de detectare a probei de aer.
Aerul este tras continuu în dispozitiv, prin găuri mici distanțate de-a lungul lungimii tubului și este capabil să detecteze cantități extrem de mici de produse de ardere.
Dispozitivele pentru supraveghere și notificare
La centrala de alarmă de incendiu pot fi conectate mai multe dispozitive de supraveghere.
Pentru sistemele automate de sprinklere, pe supapele de control al apei ar putea fi instalat un comutator de manipulare pentru prevenirea incendiilor.
Comutatorul de manipulare anunță personalul dacă această supapă este închisă de o persoană neautorizată, trimițând un semnal de supraveghere către panoul de control.
Există numeroase aplicații pentru dispozitivele de supraveghere. Toate detectoarele de pe sistemul din primul tip au o identificare digitală distinctă.
Fiecare dispozitiv poate avea un canal de comunicare propriu cu centrala de alarmă de incendiu pentru prevenirea incendiilor.
Aparatele de notificare
Dispozitivele care alertează locuitorii atunci când sistemul detectează un incendiu sunt cunoscute sub denumirea de aparate de notificare și sunt amplasate peste tot în clădire.
Aceste instrumente includ clopote, stroboscop, unități combinate și claxoane, de exemplu. Utilizarea acestor instrumente face posibilă evacuarea în etape.
În funcție de locul în care se activează un detector, panoul de control al alarmei de incendiu are caracteristici care permit activarea alarmei în anumite locații din cadrul instituției.
Când sună o alarmă de incendiu, oamenii nu reacționează frecvent așa cum trebuie.
Un sistem de comunicații vocale pentru situații de urgență poate îmbunătăți foarte mult reacția ocupanților clădirii.
Detalii despre instrumentele de comunicații care vă permit să oferiți instrucțiuni și informații precise ocupanților clădirilor vă sunt oferite în pagina noastră de contact!