Fie că este vorba de un apartament cu un singur dormitor sau de o locuință cu mai multe ocupații, tu sau chiriașii tăi trăiesc acolo, sunt anumite acțiuni care pot fi luate pentru a reduce riscul de a privi focul și de a răspândi focul. Proprietarii au responsabilitatea de a pune în aplicare diverse măsuri de prevenire a incendiilor și de siguranță împotriva incendiilor, în general guvernate de autoritatea competentă (autoritatea locală) și necesare pentru licențele proprietarilor, însă chiriașii ar trebui, de asemenea, să verifice și să se asigure că proprietatea în care trăiesc este la fel de sigură fie de la riscul de incendiu în orice moment.

În sectorul privat închiriat, proprietarii trebuie să respecte Actul privind locuințele și Legea privind focul și sunt obligați să “ia măsuri pentru a preveni incendiile și pentru a atenua efectele negative ale unui incendiu în incintă pentru a asigura siguranța persoanelor “Proprietarii trebuie să-și revizuiască în mod regulat evaluările de risc pentru siguranța la incendiu și să facă modificări și actualizări dacă circumstanțele s-au schimbat de la ultima evaluare a riscului de incendiu. Efectuarea unei evaluări a riscului de siguranță la foc este, în esență, o chestiune de aplicare a bunului simț, având în vedere proprietatea pentru care aveți responsabilitatea și identificarea a tot ceea ce ar putea provoca daune provocate de foc. Vă va permite să luați o decizie în cunoștință de cauză dacă ați luat măsuri de precauție suficiente sau dacă trebuie să faceți mai mult pentru a minimiza riscul de incendiu.

Scopurile principale ale unei evaluări a riscului de siguranță la incendiu sunt următoarele:

Identificarea pericolelor și reducerea riscului ca aceste pericole să dăuneze cât mai jos posibil.
Determinarea măsurilor de siguranță împotriva incendiilor și a politicilor de gestionare necesare pentru a asigura siguranța chiriașilor în proprietate, în cazul apariției unui incendiu.
În primul rând, identificați persoanele în pericol și apoi identificați pericolele, scrierea acestora face mult mai ușoară. Apoi gândiți-vă și evaluați riscul și luați o decizie cu privire la măsura în care măsurile de siguranță împotriva incendiilor (dacă există) sunt adecvate sau nu. Scrieți și înregistrați într-o manieră ușor de înțeles toate informațiile privind evaluarea riscului de incendiu și examinați-le, informați locatarul (ei) și explicați evaluarea astfel încât aceștia să înțeleagă riscurile.

Toate mobilierul și mobilierul furnizat în proprietate trebuie, de asemenea, verificate și să respecte reglementările corespunzătoare privind rezistența la incendiu.