ISU Bucureşti – Ilfov: Incendiul de la adăpostul Circului Globus, cauzat probabil de un scurtcircuit la un calorifer electric

Incendiul de la adăpostul Circului Globus, în care au murit, joi, 11 animale ar fi fost provocat de un scurtcircuit la un calorifer electric, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Adrian Marin.

Un calorifer electric defect, care a făcut scurtcircuit, ar fi fost la originea incendiului care a izbucnit, joi, la adăpostul Circului Globus, din Şoseaua Petricani, în urma căruia au murit 11 animale, a declarat, pentru News,ro, Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov.

Caloriferul respectiv ar fi fost folosit de paznici pe timpul nopţii, pentru a se încălzi, a precizat sursa citată.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiul de joi.

“În ceea ce priveşte incidentul de ieri şi faptul că au murit acele animale într-un incendiu, nu putem sa imputăm 100 la sută unei persoane că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în subordine şi în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis astăzi (vineri, n.r.) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea în legătură cu câteva animale chiar dacă nu mai erau în spectacolul circului, erau animale pensionate. Trebuia să beneficieze de grija conducerii Circului de stat şi să aibă adăposturi corespunzătoare”, a spus Firea.

Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a declarat, că în grajdurile instituţiei din şoseaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate ale circului, iar printre cele care au murit în incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina.

În plus, el a afirmat că îngrijitorii au încercat să stingă singuri incendiul şi să scoată animalele de acolo, că în clădire nu erau depozitate furaje.

Incendiul la grajdurile în care se aflau animale de la Circul Globus a izbucnit, joi, în jurul orei 5.00 şi a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale ale Circului Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.