Cum funcționează un hidrant de incendiu?

Te-ai întrebat vreodată…

  • Cum funcționează hidranții de incendiu?
  • De ce au pompierii nevoie de hidranți?
  • De ce hidranții de incendiu au culori diferite?

De unde au pompierii toată apa de care au nevoie pentru a stinge focul? Mașina de pompieri are un rezervor mare care reține toată apa?

Mașinile de pompieri au rezervoare de apă, dar nu pot reține suficientă apă pentru a stinge eficient un incendiu.

Deci de unde vine apa? De cele mai multe ori, apa provine dintr-o sursă chiar din cartierul tău. Sunt peste tot în jurul tău și s-ar putea să le observi rar sau să le omiți. 

Despre ce vorbim? Hidranti de incendiu, desigur!

Hidranții de incendiu sunt acele dispozitive scurte de fier pe care le vedeți din când în când pe marginea străzii, lângă bordură. 

Ele pot varia în dimensiune și aspect exact, dar de obicei au forma unui cilindru cu o varietate de supape și puncte de conectare .

Hidranții de incendiu sunt de obicei vopsiți într-o culoare, cum ar fi roșu aprins sau galben, ceea ce îi ajută pe pompieri să le găsească cu ușurință în caz de urgență.

De ce sunt importanți hidranții de incendiu?

Considerați un dispozitiv activ de protecție împotriva incendiilor, hidranții de incendiu permit pompierilor să acceseze rapid o sursă de apă locală. 

O mașină de pompieri va transporta de obicei suficientă apă pentru a permite pompierilor să înceapă să lupte împotriva unui incendiu în timp ce furtunurile sunt conectate la cel mai apropiat punct de apă pentr de incendiu.

Hidranții de incendiu pot furniza de obicei un volum mare de apă. 

Această apă este pompată prin furtunuri către mașina de pompieri, unde este presurizată și împărțită în mai multe fluxuri pentru a furniza apă la mai multe furtunuri de incendiu simultan.

Companiile private au obligația de a deține hidranți de incendiu în apropierea clădirilor.

Cauți să achiziționezi un hidranți de incendiu pentru compania ta?

Găsești aici!