Click „CERE OFERTA” si te contactam noi prin e-mail. Pentru detalii iti stam la dispozitie 0740.19.59.51
Oferta este valabila pentru Domeniile de activitate enumerate mai sus (TESA* – activitati de birou), pentru orice alte domenii de activitate, va rugam sa solicitati o oferta personalizata;
Documentatia se achita o singura data la semnarea contractului si este valabila, indiferent de fluctuatia de personal, pana cand societatea isi schimba domeniul de activitate sau infiinteaza noi posturi de lucru;
TESA = categorie de angajați într-o companie, organizație sau instituție – personal Tehnic, Economic și Socio-Administrativ.
PSI – Prevenirea si stingerea incendiilor la locul de muncă: obținerea unor măsuri de siguranță împotriva incendiilor
Focul poate crea distrugeri uriașe la locul de muncă. Dacă nu este prea mic , cauzează leziuni minore sau deloc. Dacă este unul mistuitor, pot rezulta răni grave și chiar decese. În realitate, este imposibil să scăpați complet de pericolele de incendiu la locul de muncă. Dar asta nu înseamnă că nu poți folosi măsuri de siguranță împotriva incendiilor.
PREVENIREA INCENDIILOR LA LOCUL DE LUCRU SE CONSTITUIE IN PATRU PASI:
- Implementarea unui program care include pregătirea personalului cu privire la prevenirea și recunoașterea pericolelor de incendiu.
- Manevrarea corecta a materialului combustibil și inflamabil.
- Mențineți practici sigure de menaj care reduc riscul de pericol de incendiu.
- Întotdeauna păstrați un mijloc adecvat de stingere a incendiilor în zona dvs. de lucru pentru a stinge incendiul.
MĂSURI GENERALE DE SIGURANȚĂ
Măsurile generale de siguranță pentru stabilirea și menținerea protecției împotriva incendiilor la locul de muncă:
- Nu depozitati niciodată materiale astfel încât să acopere sau să blocheze accesul la echipamentele de stingere a incendiilor.
- Asigurați-vă că utilizați numai containere aprobate pentru separarea și eliminarea deșeurilor combustibile. Nu uitați să înlocuiți întotdeauna capacul.
- Nu depozitați niciodată materiale inflamabile la mai puțin de 10 metri de o clădire sau de altă structură.
Stabilește și strânge toate materialele în grămezi ordonate și stabile. - Nu lăsați niciodată să se acumuleze materiale inutile ( combustibili ) în nicio parte a zonei de lucru.
- Curatati periodic întregul perimetru de muncă/ sau depozitare și mențineți sub control ierburile și buruienile uscate pe timp de vara (temperaturi extreme).
- Înlăturați periodic reziduurile și resturile combustibile din zona de lucru.
- Utilizați numai recipiente și rezervoare omologate pentru depozitarea, manipularea și transportul lichidelor combustibile și inflamabile.
- Faceți întotdeauna proceduri de evaluare înainte de a efectua operațiuni care prezintă pericole de incendiu, cum ar fi sudura.
MĂSURI DE SIGURANȚĂ ÎN CAZ DE INCENDIU
Extinctoarele sunt utilizate în mod obișnuit ca echipament de stingere a incendiilor. De asemenea, puteți adăuga furtunuri de incendiu la cutia de urgență la locul de muncă. Iată instrucțiunile pe care trebuie să le urmați în utilizarea echipamentului de incendiu:
- În primul rând, inspectați și întrețineți periodic echipamentul de stingere a incendiilor.
- Așezați un număr adecvat de echipamente de stingere a incendiilor, cu vedere directă în zonele de lucru. După caz, etichetați locația fiecăruia și asigurați-vă că este corect evaluată.
- Oferiți angajaților o pregătire adecvată în prevenirea și protejarea incendiilor.
- Interzicerea fumatului la sau în jurul zonelor de lucru unde există pericole de incendiu. Pune semne, spunând FUMATUL INTERZIS, sau INTERZICEREA LUCRULUI CU FOC DESCHIS.
- Configurați un sistem de alarmă care conține atât semnale vizuale, cât și semnale sonore (clopote, sirene, fluiere, luminile intermitente).
- Postați instrucțiunile de raportare și codurile locale ale Departamentului de pompieri pe panourile informative, zonele comune și zonele din apropierea telefonului.