Masuratori COV: ce trebuie să știi pentru siguranța angajaților tăi

Ce înseamnă masuratori COV și ce sunt compușii organici volatili

Termenul “compus organic volatil” sau “COV” se referă la oricare dintre mii de substanțe chimice organice (care conțin carbon) care sunt prezente în principal ca gaze la temperatura camerei.

Unde se găsesc COV-urile?

Un număr mare de COV sunt emise în aerul interior din materiale de construcții, mobilier, compuși de curățat, echipamente de birou, produse de îngrijire personală, odorizante de aer, pesticide, activități ale ocupanților și procese de ardere neventurate, cum ar fi fumatul tutunului, arderea lemnului sau a kerosenului sau gatit cu sobe pe gaz

Ce probleme cauzează COV?

masuratori COV
masuratori COV

Unii vapori de COV pot fi periculoși pentru sănătatea umană dacă sunt inhalați în cantități mari pe o perioadă lungă de timp și pot provoca, de asemenea, daune plantelor, distrugând procesele lor naturale.

De asemenea, dacă COV se găsesc în cantități mari, pot forma un amestec exploziv în aer.

COV sunt îngrijorători atât ca poluanți ai aerului interior, cât și ca poluanți ai aerului exterior.

Cu toate acestea, accentul pe care îl preocupă în aer liber este diferit de interior.

Principala preocupare în interior este potențialul pentru COV de a avea un impact negativ asupra sănătății persoanelor expuse.

Aici sunt incluși angajații, clienții sau chiar tu personal.

Cine are nevoie de masuratori COV?

Toate companiile care desfășoară activități de producție în urma cărora ar putea fi emise COV-uri au obligașia de a face măsurători periodice pentru a asigura sănătatea angajaților afectați.

Toate procedurile vor fi efectuate de un specialist în măsurători COV, cu ajutorul unui dispozitiv special de măsurare.

Rezultatele vor fi înregistrate pentru a se ține evidența evoluției volumului de COV.

Dacă și compania ta are nevoie de măsurarea nivelului de compuși organici volatili din clădiri, ne poți contacta chiar acum.

Ce ai de făcut?

Nevoia pentru masuratori COV este cerută de lege în majoritatea cazurilor.

Un specialist în masuratori COV te va ajuta cu identificarea nivelului de compuși organici volatili, și dacă aceștia sunt periculoși pentru angajați.

De ce ai nevoie de masuratori COV?

COV sunt în mod clar contaminanți de mediu importanți din cauza naturii lor mobile, persistente și toxice.

Prin urmare, este important să se monitorizeze și să se măsoare, în special într-un context industrial, modul complex în care COV se corelează între uscat, apă și aer și efectele pe care acestea le au asupra oamenilor și asupra mediului.

Orice furnizor de calitate a echipamentelor de detectare a COV va fi în măsură să sprijine și să ofere sfaturi de specialitate oricărei industrii care implementează și îndeplinește cerințele legislative pentru a asigura un viitor sănătos pentru noi toți.

Siguranța este pe primul loc

Siguranța este întotdeauna primordială atunci când lucrați cu echipamente de monitorizare a COV.

Cum se fac masuratori COV

Pentru masuratori COV se folosesc dispozitive speciale pentru detectarea nivelului.

Toate metodele de măsurare disponibile sunt selective în ceea ce pot măsura și cuantifica cu precizie și niciuna nu este capabilă să măsoare toate COV-urile prezente.

De exemplu, benzenul și toluenul sunt măsurate printr-o metodă diferită de formaldehidă și alți compuși similari.

Gama metodelor de măsurare și a instrumentelor analitice este mare și va determina sensibilitatea măsurătorilor, precum și selectivitatea sau părtinirile acestora.

Acesta este motivul pentru care orice afirmație despre COV care este prezent într-un mediu dat trebuie să fie însoțită de o descriere a modului în care au fost măsurați COV, astfel încât rezultatele să poată fi interpretate corect de către un profesionist.

Ai nevoie de masuratori COV?

Noi te putem ajuta!

Suntem specialiști în protecția muncii și protecția mediului.

Contactează-ne acum pentru a discuta despre nevoile tale specifice.