Înțelegerea pericolelor cu ajutorul experților Protecția Muncii București și Ilfov, pentru mai multă siguranță

Înțelegerea pericolelor cu ajutorul experților Protecția Muncii București și Ilfov, pentru mai multă siguranță

Protecția Muncii București și Ilfov este departamentul înființat de OHSAS EXPERTS pentru a veni în ajutorul angajaților din companiile din București și județul Ilfov.

Prioritatea specialiștilor este asigurarea sănătății și securității tuturor la locul de muncă și asigurarea conformității cu legile și reglementările SSM.

Protecția Muncii București și Ilfov avertizează asupra pericolelor legate de mașinile cu roți abrazive

Conform specialiștilor Protecția Muncii București și Ilfov, echipamentul de protecție individuală este esențial pentru protejarea lor în timpul operațiunilor cu roți abrazive.

Utilizarea mașinilor cu roți abrazive poate expune lucrătorii la diferite pericole, inclusiv încurcare, strivire sau pericole electrice.

Manipularea unor astfel de mașini fără instruire sau supraveghere adecvată poate expune lucrătorii la diferite riscuri. Exemple de astfel de mașini: polizoare, ferăstrău de tăiat sau mașini de lustruit.

Experții OHSAS EXPERTS amintesc principalele măsuri de protecție prevăzute în legislație pentru a preveni accidentele și rănile:

 • Protecția mașinii
 • Procedurile de blocare
 • Întreținerea regulată a echipamentului de protecție individuală (EIP)
0 Amenzi SSM și PSI
0 Amenzi SSM și PSI

Înțelegerea echipamentului de protecție individuală

Lucrătorii sunt expuși la diferite pericole, cum ar fi: resturi zburătoare, praf, zgomot și contact potențial cu mașinile rotative.

În magazinele cu profil SSM sunt disponibile diferite tipuri de EIP. În funcție de tipul de muncă în care vă angajați și de partea corpului dumneavoastră care necesită protecție, acestea sunt:

 • Protecție pentru ochi
 • Protecție pentru mâini și brațe
 • Protecție respiratorie
 • Protecție pentru auz
 • Protecția capului
 • Protecția picioarelor
 • Protecție pentru urechi
 • Protecție completă a corpului

Pe lângă alte protocoale de siguranță pentru lucrul cu roți abrazive, experții Protecția Muncii București și Ilfov spun că EIP poate ajuta:

-la prevenirea accidentelor, rănilor, bolilor;

-la prevenire decesului persoanelor implicate în operațiunile cu roți abrazive.

Echipamente de protecție recomandate de Protecția Muncii București și Ilfov

Aflăm de la echipa Protecția Muncii București și Ilfov modalitățile prin care EIP poate proteja operatorii roților abrazive:

 • Dacă lucrătorii sunt expuși riscului de apariție a resturilor zburătoare și a particulelor generate de procesul de șlefuire sau tăiere:

◦ Ochelarii de protecție și ecranele faciale creează o barieră care protejează ochii și fața de impact și resturi zburătoare. Aceste EIP reduc probabilitatea de răni oculare, lacerații și traume faciale.

 • Roțile abrazive prezintă un risc semnificativ de tăiere, abraziune și arsuri la mâini și brațe ale lucrătorilor.

◦ Mănușile oferă un strat protector care ajută la prevenirea contactului direct cu materiale abrazive și utilaje rotative.  Mănușile de protecție reduc riscul de rănire.

 • Praful și particulele generate în timpul operațiunilor cu roți abrazive pot prezenta pericole respiratorii dacă sunt inhalate.

◦ EIP pentru respirație, cum ar fi măștile de praf și aparatele respiratorii:

-filtrează contaminanții din aer;

-protejează sistemul respirator;

-ajută la prevenirea bolilor respiratorii și a problemelor de sănătate pe termen lung.

Alte pericole care pot fi îndepărtate cu ajutorul EIP

 • Ochelari de protecție
  Ochelari de protecție

  Zgomotul generat de operațiunile roților abrazive poate depăși nivelurile de siguranță și poate duce la deteriorarea auzului în timp.

Dispozitivele de protecție pentru urechi, cum ar fi dopurile pentru urechi și căștile pentru urechi, ajută la:

-reducerea expunerii la zgomote puternice;

-protejează lucrătorii de pierderea auzului indusă de zgomot;

-mențin sănătatea auditivă.

 • În unele operațiuni cu roți abrazive, lucrătorii pot fi expuși la materiale abrazive, substanțe chimice sau alte pericole care pot provoca leziuni sau contaminare a pielii.

Protecția Muncii București și Ilfov recomandă protecția completă a corpului cu salopete sau șorțuri. Aceste echipamente de protecție creează o barieră care:

-protejează pielea de substanțele nocive;

-reduce riscul de răni al pielii și expunere la substanțe chimice.

 • Contactul cu o roată abrazivă poate duce la răniri grave.

Contactul cu roata poate apărea dacă părul, îmbrăcămintea sau alte obiecte libere sunt prinse în roată sau atrase în mașină. Un șnur sau un colier pot fi obiecte libere care pot produce accidente.

EIP poate fi purtat peste haine sau păr pentru a preveni rănile.

Alegeți responsabilitatea față de propria sănătate și securitate

Profesioniștii OHSAS EXPERT precizează că anumite tipuri de EIP pot îmbunătăți vizibilitatea și conștientizarea lucrătorilor la locul de muncă.

Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate poate reduce riscul de coliziuni și accidente care implică mașini sau vehicule în mișcare.

Conștientizarea și respectarea normelor de protecție la locul de muncă sunt o obligație legală și un gest de responsabilitate față de propria sănătate și securitate.

Preveniți accidentele și incidentele nefericite alegând Protecția Muncii București și Ilfov ca partener pe drumul către sănătate și securitate în muncă!