Intrebari frecvente

Întrebări frecvente despre protecția muncii (SSM)

Legislația SSM în vigoare mi se aplica?

Cat timp in Revisal figureaza angajati, da! Ti se aplica!

 

Cine controleaza aplicarea legislației de SSM in teritoriu?

Inspectoratul Teritorial de Muncă este organismu de control care verifica acuratetea actelor mentionate in lege.

 

Cum mă ajută OHSAS Experts?

Inspectăm cu regularitate locurile de muncă ale afacerii dumneavoastră și vă punem la dispoziție sfaturi specifice pentru a reduce riscul accidentelor de muncă. Cu ocazia oricărei inspecții, reprezentantii OHSAS Experts vor face și un audit al documentației SSM. De asemenea, instruim periodic angajații urmând ca la sfârșitul fiecărei instruiri să completăm fișele SSM. Reprezentantii OHSAS Experts vor pune în aplicare cerințele legislației SSM în vigoare.

 

Care este principala lege SSM?

Legea securității și sănătății în muncă publicată în Monitorul Oficial la data de 26 iulie 2006, cunoscută ca Legea 319/2006.

 

Care sunt pricipalele activtăți acoperite de legislația de securitate si sanantate in munca?

Cerintele minime de SSM implica:

Acordarea gratuita a echipamentelor individuale de protecție tuturor angajaților;

Asigurarea ca manipularea, depozitarea, transportarea și folosirea tuturor articolelor de muncă sau substanțelor este sigură;

Crearea mediului adecvat de informare, instruire și supervizare în domeniul SSM pentru toți angajatei societății;

Păstrarea locului de muncă în bune condiții, inclusiv a scărilor, a pasajelor, a căilor de acces și a ieșirilor de urgență;

Asigurarea ca vizitatorii afacerii (clienți, parteneri de afaceri, etc) nu sunt supuși riscului de accidentare prin activitatea pe care o desfășurați. Angajații trebuie să fie conștienți atât de propria securitate și sănătate în muncă, cât și de cea a colegilor de muncă, a vizitatorilor sau a clienților. Dacă sunteți PFA trebuie, de asemenea, să ai grijă atât de propria securitate și sănătate în muncă, cât și de cea a celor afectați de activitățile afacerii tale.

 

Unde se raportează un accident de muncă?

Accidentele de muncă se raportează la Inspectoratul Teritorial de Muncă în maximum 24 de ore de la producerea acestora. Neraportarea acestora la timp, constituie contravenție și atrage după sine sancțiuni.

 

Pornesc o afacere nouă – ce trebuie sa fac?

Trebuie să luați legătură cu noi cât mai repede posibil. Împreuna vom discuta un plan care să vă asigure tot necesarul în domeniul SSM. Vom fi bucuroși să vă vizităm pentru a vă oferi consultanța de care aveți nevoie.

 

Întrebări frecvente despre situații de urgență (AII)

Ce înseamnă PSI-SU sau AII?

AII este prescurtarea de la Aparare Impotriva Incendiilor, PSI-SU vine de la Prevenirea și Stingerea Incendiilor – Situații de Urgență. Simplu, nu?

 

Ce includ serviciile de AII sau PSI-SU?

Serviciile de AII sau PSI – SU impun oricărui agent economic (PFA, PFI, II, SRL, SRL-D, SA, ONG, Fundatii, Cabinete Notariale, Cabinete de avocatura, Cabinete medicale, Stomatologice,  Scoli, Institutii, etc) de la siguranța prizelor si a impamantării acestora, la necesitatea stingătoarelor functionale, întocmirea documentației necesare, planul de evacuare, instruirea angajațiilor, plan de interventie – unde e cazul, etc.

 

Ce fel de stingătoare trebuie sa am?

În funcție de domeniul de activitate al societății dumneavoastră, compania noastră face un necesar tip de stingătoare, cel mai comun fiind P6 – pulbere 6 kg. Alte tipuri de stingătoare sunt: cu apă, cu spumă aeromecanică, cu gaz inert, cu dioxid de carbon, cu substanțe chimice lichide.

 

De câte stingătoare am nevoie?

Acolo unde există riscuri mai mari de incendiu se folosesc mai multe stigătoare.

Pentru mai multe detalii, click aici: ghid-stingatoare

 

Unde se pun stingătoarele?

La orice loc de muncă stingătorul trebuie pus la maxim 20 m de un posibil focar de incendiu.

 

Ce este o situație de urgență?

Prin situație de urgență la locul de muncă se înțelege: omor; atac armat; atentat; tâlhărie; tulburarea gravă a ordinii și liniștii publice; dezertare; evadare; trafic și consum de droguri; furt; accident de circulație soldat cu victime sau cu persoane blocate în autovehicule; explozie; electrocutare; cădere de la înălțime; surpare de teren; accident grav la metrou; accident de aviație; accident feroviar; probleme medicale grave; incendii; inundații.

 

Am nevoie de autorizatie ISU?

Raspunsul difera in functie de activitatea desfasurata, suprafata locatiei in care se desfasoara activitatea si amplasarea locatiei. Pentru mai multe informatii, trimiteti o schita a spatiului pe e-mail.

 

  Solicita oferta servicii