Incendiul şi poluarea atmosferei
In fiecare zi se produce o poluare a atmosferei ca urmare a incendiilor

 

incendiile inseamna poluare
incendiile inseamna poluare

Emisiile rezultate dintr-un incendiu au o influenţă serioasă asupra mediului înconjurător. In afara faptului că la locul incendiului se produc substanţe şi gaze toxice, în timpul incendiului în mediului înconjurător este emanată o mare cantitate de particule solide. Aceste particule formează printre altele cenuşă, gudron, materiale incomplet arse şi reziduuri anorganice. Specialiştii în securitatea împotriva incendiilor de la Institutul de cercetări şi testări din Suedia (SP) apreciază că emisiile de hidrocarburi nearse provenite din incendii ating anual aceleaşi volume cu producţia anuală de agenţi de poluare de la transportul de marfă cu autovehicule.

Particulele emise în caz de incendiu sunt în general de 20-400 ori mai mari decât în cazul arderii unor materiale combustibile în condiţii dirijate.

Catastrofă ecologică

incendiile inseamna distrugerea ecosistemului
incendiile inseamna distrugerea ecosistemului

 

Măsuri insuficiente de securitate împotriva incendiilor pot duce la transformare unui incendiu mai mic într-o catastrofă. In timpul incendiului produs la fabrica Sandoz din oraşul elveţian Basel tone de substanţe chimice periculoase s-au scurs în apele Rinului. Au murit o mare parte din peşti, iar apa a devenit improprie pentru utilizarea râului ca sursă de apă potabilă.

Incendiul şi poluarea atmosferei