Importanța unui stingator de incendiu

Stingătoarele joacă un rol vital în orice plan de protecție împotriva incendiilor în orice mediu. Ele reprezintă un răspuns de prim ajutor la incendiu și pot ajuta la prevenirea daunelor catastrofale aduse proprietății și chiar a pierderii de vieți omenești. 

Dacă sunteți o întreprindere sau un proprietar de afacere, legislația vă face responsabil pentru furnizarea de echipamente adecvate de stingere a incendiilor în locație – iar această legislație prevede că vă asigurați că întreținerea și inspecțiile regulate ale stingătoarelor sunt respectate. 

Aici, analizăm rolul crucial pe care îl joacă un stingător de incendiu în orice cadru și subliniem ceea ce trebuie să țineți cont pentru a respecta legislația. 

Tipuri de stingatoare

Incendiile sunt etichetate după „clasă” și stingătorul potrivit trebuie instalat în funcție de clasa de incendiu pentru care zona este cel mai expusă riscului. Există patru tipuri principale de stingătoare de incendiu, care sunt identificabile după nume, culoarea etichetei și furtunuri sau duze.

Stingătoarele cu apă sunt folosite la incendiile de clasa A – cele a căror sursă este solidă (de exemplu lemn, hârtie și textile).  

Stingătoarele cu spumă sunt potrivite pentru incendii de clasa B (lichide inflamabile) și sunt recomandate și pentru zonele cu risc de clasa A (cele cu materiale combustibile).

Stingătoarele cu CO2, deși au o clasificare B, o unitate de CO2 este ideală pentru un risc de incendiu electric, fără a lăsa reziduuri și nici nu prezintă un risc de deteriorare a echipamentelor asociate.

Stingătoarele cu pulbere uscată (cunoscute și sub numele de stingătoare de incendiu ABC) sunt potrivite pentru incendiile din clasele A, B și C – cele care implică solide, lichide și gaze. 

Instruire

Este important să vă asigurați că stingătoarele de incendiu din sediului dumneavoastră sunt la îndemână și clar vizibile și identificabile în caz de urgență. Poziționarea stingătoarelor se elaborează pe baza clasei de risc de incendiu/stingător de incendiu.

În plus, angajații trebuie să fie instruiți în utilizarea unui stingător.

Aveți nevoie de un stingator de incendiu la locul de muncă?

Alegeți din oferta noastră!