În calitate de proprietar de afaceri, sperăm că sunteți deja conștienți de obligațiile dvs. privind siguranța la incendiu la locul de muncă . Veți ști despre necesitatea unui sistem de alarmă relevant. Și ar trebui să aveți o idee despre tipurile de stingătoare de incendiu de care aveți nevoie afacerea dvs. Dar cum rămâne cu întreținerea stingătoarelor? Ce ar trebui să faci? Cât de des ar trebui să o faci? Și este chiar necesar?

Tot ce trebuie să știți despre întreținerea unui stingator de incendiu

Întreținerea stingătoarelor de incendiu poate fi împărțită în trei elemente cheie.

  • Inspecții vizuale lunare
  • Serviciu anual de bază
  • Serviciu extins

Astăzi vom vorbi despre inspecțiile vizuale lunare.

Alege un specialist!

Inspecții vizuale lunare 

Reglementarea incendiilor prevede că „Inspecțiile vizuale regulate ale tuturor stingătoarelor portabile [trebuie] să fie efectuate de către utilizator sau reprezentantul utilizatorului. Frecvența inspecțiilor […] nu ar trebui să fie mai mică decât lunară și, atunci când circumstanțele o impun, inspecțiile ar trebui efectuate mai frecvent.”

Servicii profesioniste de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Vă recomandăm să finalizați aceste inspecții ca parte a rutinei lunare de evaluare a riscului de incendiu . O listă de verificare poate ajuta procesul să fie cât mai rapid și eficient posibil.

Inspecțiile dvs. vizuale ar trebui să includă:

  • Examinarea completă a unui stingător – Este deteriorat în vreun fel exteriorul? Există lovituri sau zgârieturi? Lipsesc piese? Declanșatorul este complet intact? Și a fost folosit stingătorul?
  • Sigilii – Au fost rupte sau deteriorate în alt mod sigiliile? Este știftul capacului prezent și în poziție?
  • Manometru – Extinctorul afișează presiune operațională sigură?
  • Locație – Stingătoarele dvs. sunt toate în locațiile corecte și clar vizibile?
  • Instrucțiuni – Sunt instrucțiunile de utilizare ale stingatorului vizibile, intacte, curate și ușor de citit?

Aceste verificări se aplică tuturor tipurilor de stingătoare de incendiu – Clasa A până la F, inclusiv electrice. Este cel mai bun mod de a vă asigura că aveți protecția de care aveți nevoie în caz de izbucnire a unui incendiu.

Ai nevoie de stingător de incendiu?

Comandă unul acum!