Ce presupune o evaluare de risc la securitate fizica si de ce trebuie sa ti cont

Evaluare de risc la securitate fizica inseamna, conform art. 66 din Legea nr. 333/2003 ca orice companie are obligatia de a realiza o evaluare a riscurilor de intrare prin efractie, spargere, etc. in vederea protejarii bunurilor, valorilor si a persoanelor implicate in procesul muncii.

Multe business-uri au recunoscut nevoia de a creste siguranta si responsabilitatea fata de dezastre la locul de munca.

Amenintarile intrarii prin efractie, materiale explozibile, bioterorism, si alte numeroase pericole au fortat managerii companiilor sa ia in considerare o evaluare de risc la securitate fizica.

Acest act este, de asemenea necesar pentru autoritati pentru a dmonstra ca locul de munca este in afara oricarui pericol.

evaluare de risc la securitate fizica
evaluarea rscurilor de accidentare si servicii SSM – OHSAS Experts

Datorita bugetului mic sau din alte motive, multe companii au incredintat responsabilitatea asigurarii securitatii directorilor in resurse umane, managerilor sau au distribuit responsabilitatile personalului.

Sunt vremuri in care terorismul ia amploare, ceea ce ar trebui sa te ingrijoreze in legatura cu normele de securitate si sanatate in munca.

Ca si reprezentanti ai protectiei muncii, am observat ca foarte multe business-uri nu isi dau seama de riscurile la care sunt expusi, sau nu stiu cum sa se confrunte cu ele.

O companie poate fi pregatita sa faca fata atacurilor exterioare sau atacurilor cibernetice, dar nu au nici o idee cum sa reactioneze daca un atacator intra in cladire sau daca un hot(care poate fi chiar un angajat sau un cunoscut) incearca sa intre prin efractie pentru a fura informatii sau bunuri ale companiei.

Din acest motiv, este nevoie de o evaluare de risc la securitate fizica.

Pentru o evaluare de risc la securitate fizica eficienta, trebuie mai intai sa fi constient de riscurile la care esti expus.

Ce trebuie sa sti despre o evaluare de risc la securitate fizica

O evaluare de risc la securitate fizica se bazeaza pe trei factori principali: VULNERABILITATE, PROBABILITATE si IMPACTUL NEGATIV.

Este cladirea ta vulnerabila fata de un anumit pericol?

Care ar fi impactul negativ daca un incident ar avea loc?

Care ar fi probabilitatea ca o situatie anume sa puna in pericol siguranta echipei, a clientilor sau a proprietatii?

Gandeste-te la o evaluare de risc la securitate fizica, bazandu-te pe acesti trei factori.

Evaluatorii profesionisti pot determina care pericole fizice sunt cele mai importante pentru cladirea ta, si ce ar trebui sa faci pentru a diminua problema.evaluare de risc la securitate fizica

Beneficiile unui plan de evaluare de risc la securitate fizica

  1. Daca un profesionist in domeniu demareaza o evaluare de risc la securitate fizica, vei obtine siguranta ca spatiul de lucru este in afara oricarui pericol.
  2. In cazul in care se produce un incident puteti reduce potentialele pretentii legale ale celor pagubiti
  3. Va poate proteja proprietatea si poate salva viata angajatilor, a vizitatorilor si a clientilor
  4. Chiar si faptul ca instalati camere de filmat noi poate face o mare diferenta in prevenirea unui pericol.
  5. O evaluare de risc la securitate fizica poate influenta angajatii sa previna accidente periculoase si sa reactioneze corespunzator in cazul unui pericol
  6. Daca angajatii tai inteleg la ce riscuri sunt expusi si de ce ar trebui sa se fereasca, cum sa reactioneze in cazul unei spargeri, sau a altor riscuri ce tin de securitatea fizica, va fi mai sigur ca ei vor reactiona cu mai mult calm decat daca ar fi neinformati.

Merita sa faci o evaluare de risc la securitate fizica?

Cu siguranta!

Daca faci o comparatie intre costul pentru o evaluare de risc la securitate fizica si costul pe care l-ai putea plati in cazul unei spargeri sau intrari prin efractie, diferentele sunt clar vizibile.

Aici gasesti informatii despre documentaţia privind evaluarea de risc la securitate fizica.

Daca ai luat in considerare o evaluare de risc la securitate fizica, noi suntem la dispozitia ta pentru mai multe informatii.

Contacteaza-ne!