„Ce este o evaluare de risc Bucuresti?” 

Acest articol își propune să vă permită să răspundeți la întrebări de bază cu privire la evaluările riscurilor, cum ar fi „o definiție a evaluării riscurilor”, „de ce fac evaluările riscurilor?”, „Când să faceți o evaluare a riscurilor?” și „cum se face o evaluare a riscurilor?”.

Ce este o evaluare de risc Bucuresti?

Definiția unei evaluări a riscurilor este:

„… O examinare atentă a ceea ce, în munca dvs., ar putea provoca raccidente, astfel încât să puteți cântări dacă ați luat suficiente măsuri de precauție sau dacă ar trebui să faceți mai mult pentru a preveni vătămarea…”

O evaluare a riscurilor este o evaluare a tuturor riscurilor potențiale pentru organizația ta

Acestea includ riscuri de securitate, îmbolnăvire, accidentare, incendiu

Cu ajutorul serviciului de evaluare de risc Bucuresti afli dacă clădirea ta are nevoie de sisteme suplimentare de protecție sau de planuri de prevenire și eliminare a pericolelor

Contactează acum un specialist în evaluare de risc Bucuresti.

Evaluarea riscurilor este un element vital pentru managementul sănătății și siguranței și obiectivul său principal este de a determina măsurile necesare pentru a se conforma obligațiilor legale pentru reducerea accidnntelor la locul de muncă

De ce se face o evaluare a riscurilor?

O evaluare a riscurilor vă va proteja angajații și afacerea, precum și asigurarea respectăriilegii. 

În ceea ce privește momentul în care trebuie să faceți o evaluare a riscului, acesta ar trebui pur și simplu efectuat înainte ca dvs. sau orice alt angajat să efectuați o muncă care prezintă un risc de accidentare sau sănătate.

O persoană specializată în evaluare de risc Bucuresti va trebui să se ocupe de aceste proceduri deoarece se va ocupa de actiități precum identificarea pericolelor, va capacitatea de a clasifica și evalua riscurile. 

Aceste abilități vor permite efectuarea unei evaluări a riscului „adecvată și suficientă” în cadrul organizației.

Cum se face o evaluare de risc Bucuresti

Nu există reguli fixe cu privire la modul în care ar trebui efectuată o evaluare a riscurilor, dar există câteva principii generale care ar trebui respectate.

Cinci pași pentru evaluarea riscurilor pot fi urmați pentru a vă asigura că evaluarea dvs. de risc este efectuată corect, acești cinci pași sunt:

  1. Identificați pericolele
  2. Decideți cine ar putea fi rănit și cum
  3. Evaluați riscurile și decideți asupra măsurilor de control
  4. Înregistrați constatările și implementați-le
  5. Examinați-vă evaluarea și actualizați-le, dacă este necesar

Pasul 1: Identificați pericolele

Pentru a identifica pericolele, trebuie să înțelegeți diferența dintre „pericol” și „risc”. Un pericol este „ceva cu potențialul de a provoca daune”, iar un risc este „probabilitatea ca acel potențial prejudiciu să fie realizat”.

Pericolele pot fi identificate folosind o serie de tehnici diferite, cum ar fi mersul pe la locul de muncă sau solicitarea angajaților.

Pasul 2: decideți cine ar putea fi vătămat și cum

Odată ce ați identificat o serie de pericole, trebuie să înțelegeți cine ar putea fi vătămat și cum, cum ar fi „oamenii care lucrează în depozit” sau membrii publicului.

Pasul 3: evaluați riscurile și decideți asupra măsurilor de control

După ce „identificați pericolele” și „decideți cine ar putea fi vătămat și cum” vi se cere să protejați oamenii de pericole. 

Pericolele pot fi fie înlăturate complet, fie riscurile controlate, astfel încât rănirea este puțin probabilă.

Pasul 4: Înregistrați constatările

Constatările dvs. ar trebui să fie notate, este o cerință legală în cazul în care există 5 sau mai mulți angajați; și prin înregistrarea constatărilor arată că ați identificat pericolele, ați decis cine ar putea fi vătămat și cum și, de asemenea, arată cum intenționați să eliminați riscurile și pericolele.

Pasul 5: examinați-vă evaluarea și actualizați-le după cum este necesar

Nu trebuie să uitați niciodată că puține locuri de muncă rămân aceleași și, ca urmare, această evaluare a riscurilor ar trebui revizuită și actualizată atunci când este necesar.

Serviciul nostru de eavaluare de risc Bucuresti include:

  • Identificarea riscurilor
  • Evaluarea riscurilor
  • Reducerea riscurilor prin măsuri adaptate fiecărei situații
  • Monitorizarea și controlul riscurilor
  • Măsurarea eficienței măsurilor luate pentru eliminarea riscurilor

Ai nevoie de serviciul unor specialiști în evaluare de risc Bucuresti?

Contactează-ne acum!

Suntem dispuși să te ajutăm