Echipament individual de protecție: cine acoperă costul?

Există activități pe care le desfășoară angajații dvs. care le impun să poarte echipament individual de protecție (EIP)?

Daca da:

  • Ați furnizat EIP?
  • Angajații dumneavoastră au cumpărat ei înșiși EIP?
  • Ați acoperit costul PPE sau l-ați dedus din salariul lor?

Cunoașteți responsabilitatea dvs. când vine vorba de EIP?

Astăzi vom analiza care este responsabilitatea unui angajator atunci când vine vorba de furnizarea de îmbrăcăminte și echipamente angajaților lor.

Cine plătește pentru echipament individual de protectie?

În calitate de administrator al unui loc de muncă, este responsabilitatea dumneavoastră să furnizați echipament personal de protecție angajaților dumneavoastră pentru a le proteja sănătatea și siguranța în timp ce aceștia desfășoară lucrări pentru dvs.

Cine ar trebui să cumpere echipament individual de protectie?

Angajatorii pot oferi angajaților o indemnizație care să acopere costul EIP, mai degrabă decât să le cumpere și să le furnizeze echipamentul.

Dar dacă lucrătorul achiziționează el însuși EIP, angajatorul este responsabil să se asigure că acesta îndeplinește standardele minime cerute de legislația privind sănătatea și securitatea – aceasta implică efectuarea de verificări și teste asupra EIP.

Dar uniforme și pantofi?

Angajatorii nu sunt obligați să plătească pentru îmbrăcămintea pe care o poartă un angajat la muncă dacă nu este considerată EIP.

Deci, dacă vă întrebați cum să determinați dacă ceva este luat în considerare EIP – gândiți-vă dacă piesa de îmbrăcăminte este purtată pentru a proteja angajatul într-un fel de riscuri pentru sănătate și siguranță.

Dacă răspunsul este da – vi se cere să furnizați sau să plătiți pentru îmbrăcăminte.

Dacă răspunsul este nu, nu trebuie să furnizați sau să plătiți pentru îmbrăcăminte.

Sper că asta clarifică unele lucruri atunci când vine vorba de a oferi angajaților tăi echipament individual de protecție!

Amintiți-vă, totuși, EIP nu este întotdeauna o metodă adecvată de reducere a riscurilor și nu este pasul preferat de luat atunci când vine vorba de găsirea măsurilor de control pentru pericolele care au fost identificate la locul dvs. de muncă.

Ai nevoie de echipamente de protecție la locul de muncă precum mănuși de protecție?

Alege din oferta noastră!