Există mai multe tipuri de stingător de incendiu, fiecare fiind proiectat pentru a fi eficient în stingerea diferitelor tipuri de incendii.

  1. Stingătoare cu apă – acestea sunt cele mai comune și mai ieftine stingătoare de incendiu. Ele conțin apă sub presiune și sunt eficiente în stingerea incendiilor cu combustibili solizi, cum ar fi lemnul, hârtia sau cartonul.
  2. Stingătoare cu spumă – acestea sunt utilizate în principal pentru stingerea incendiilor cu lichide inflamabile, cum ar fi benzină, uleiuri și solvenți. Stingătoarele cu spumă sunt concepute pentru a răci focul și a împiedica re-aprinderea.
  3. Stingătoare cu pulbere – acestea sunt potrivite pentru stingerea incendiilor cu combustibili solizi și lichizi, dar sunt mai eficiente în cazul incendiilor cu lichide inflamabile și gaze. Stingătoarele cu pulbere acționează prin eliminarea oxigenului din zona de ardere.
  4. Stingătoare cu dioxid de carbon (CO2) – acestea sunt potrivite pentru stingerea incendiilor cu lichide inflamabile și echipamente electrice. Stingătoarele cu CO2 îndepărtează oxigenul din zona de ardere și reduc temperatura, stingând astfel focul.
  5. Stingătoare cu halon – acestea sunt ideale pentru stingerea incendiilor cu echipamente electrice, deoarece nu lasă urme sau reziduuri și nu afectează echipamentele electrice. Cu toate acestea, stingătoarele cu halon sunt interzise în multe țări din cauza efectelor sale asupra mediului.

Nu știi ce tip de stingător de incendiu să alegi?

Contactează un specialist!

Este important să știți că fiecare tip de stingător de incendiu are utilizări specifice și este important să utilizați stingătorul potrivit pentru incendiul respectiv.

Stingătorul cu pulbere ABC

Stingătoarele P6 cu pulbere ABC sunt recomandate in special pentru stingerea începuturilor de incendii care fac parte din clasele A,B, C si E (cu tensiuni de pana la 1000V)

Clasa A de incendiu: Incendii de materiale solide.
Clasa B de incendiu: Incendii de lichide sau de solide lichefiabile.
Clasa C de incendiu: Incendii de gaze.
Clasa E de incendiu: Incendii la instalații și echipamente electrice sub tensiune, max. 1000 V.

Acesta este cel mai volatil stingător, eficient în mai multe situații.

Ai nevoie de un stingător de incendiu?

Alege din oferta noastră!