Încurajează-ți angajații să respecte sfaturile pentru securitatea muncii iar afacerea ta va avea doar de câștigat.

Este important să rămâi sănătos și în siguranță la locul de muncă.

Indiferent de locul de muncă, este important să vă reduceți riscurile de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă.
Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă asigurați locul de muncă în siguranță.

Acest articol se adresează tuturor angajaților care sunt expuși la riscuri la locul de muncă și vor să afle mai multe despre securitatea muncii dar și angajatorilor care vor să afle mai multe despre securitatea muncii pentru angajați și companie.

locuri de munca SSM Bucuresti
Protectia muncii Bucuresti

10 sfaturi pentru securitatea muncii adresate angajaților

1.Înțelegeți riscurile. 

Odată ce cunoașteți pericolele specifice ale locului dvs. de muncă sau de la locul de muncă, puteți lua măsuri pentru a reduce riscul de accidentare sau boală profesională.

2.Reduceți stresul la locul de muncă. 

Cauzele frecvente includ ore lungi, volum mare de muncă, nesiguranță la locul de muncă și conflicte cu colegii de muncă sau cu șefii. Stresul poate duce la depresie, dificultăți de somn și probleme de concentrare.

3.Luați pauze regulate. 

Dacă rămâneți în stare proaspătă și alertă, vă va ajuta să evitați rănirea sau epuizarea. Programați cele mai dificile sarcini ale fiecărei zile pentru momentele în care vă concentrați cel mai bine, cum ar fi dimineața.

4.Evitați să vă aplecați sau să vă răsuciți. 

Utilizați mobilier și echipamente proiectate ergonomic și rearanjați zona de lucru astfel încât tot ce aveți nevoie să fie la îndemână.

5.Folosiți utilaje/echipamente mecanice ori de câte ori este posibil. 

În loc să încercați să ridicați sau să transportați un obiect greu, utilizați o roabă, o bandă transportoare, o macara sau un stivuitor.

6.Protejează-ți spatele. 

Dacă trebuie să ridicați și să purtați încărcături grele, păstrați încărcătura aproape de corp și ridicați-vă cu mușchii coapsei.

7.Purtați echipament de protecție pentru a se potrivi sarcinii.

protectia muncii gradistea

Protectia muncii Bucuresti echipamente de munca

Dacă sunt purtate corect, echipamentele precum dopurile pentru urechi, căștile pentru urechi, pălăria, ochelarii de protecție, mănușile sau masca pentru față completă vă pot reduce dramatic riscul de rănire.

8.Rămaâi treaz și activ 

Alcoolul și drogurile sunt un factor care contribuie la aproximativ 3% din decesele la locul de muncă.

9.Discutați despre orice îngrijorare. 

Angajatorul sau managerul de resurse umane trebuie să fie informat despre pericole și riscuri. Angajatorul dvs. este obligat din punct de vedere legal să asigure un mediu de lucru sigur.

10.Cunoaște-ți drepturile. 

Întreabă echipa care se ocupă de protecția muncii despre drepturile tale de siguranță la locul de muncă.

8 sfaturi pentru securitatea muncii adresate angajatorilor:

1.Nu neglija importanța siguranței la locul de muncă

Siguranța la locul de muncă nu înseamnă doar întocmirea documentației care să te scutească de o serie de amenzi. Este pusă în joc sănătatea și viața angajaților tăi. Ia-o în serios!

2.Oferă-le angajaților un mediu de lucru sigur

Asigură-te ca angajații nu sunt expuși la riscuri de accidentare la locul de muncă sau minimizează aceste riscuri.

3.Apelează la specialiști protectia muncii domnesti

Echipele de specialiști precum echipa noastră pentru securitatea muncii îți stau la dispoziție pentru a se ocupa de întregul proces de protecție a muncii. Astfel te asiguri că respecți legea și nu primești amenzi.

4.Achiziționează echipamente de protecție adecvate

Poți găsi multe magazine specializate în echipamente de protecția muncii unde vei găsi exact ce ai nevoie. Caută și aici echipamentele potrivite.

5.Menține-te la curent cu modificările legislative

Pentru că legislația de protecție a muncii poate suferi modificări, asigură-te că respecți legea. Consultă un specialist și pentru acest aspect.

6.Informează-te despre normele de securitatea muncii

Află aici care sunt normele de securitate a muncii pe care trebuie să le respecți și de ce este atât de important să nu le încalci.

7.Oferă instruire temeinică angajațiolor

O echipă instruită este o echipă protejată. Ia în serios instruirea angajaților pentru a ști cum să se protejeze sau reacționeze în situații de urgență.

8.Întocmește documentația la timp

După ce ai respectat toate normele SSM si PSI, va fi nevoie să întocmești documentația pentru a demonstra acest lucru. Fă-o la timp, altfel vei suporta penalitățile.

Contactează-ne pentru servicii complete de protecția muncii!